De eerste oogst van Palliser estate was in 1989, het bedrijf wordt sinds dag één volledig gerund door ‘kiwi’s’ en daar zijn ze trots op. Ze waren de eerste die de potentie van hun nu 72ha wijngaard areaal zag. Niet gek, want de zeven percelen waren toen nog weides voor schapen, enkel een getraind oog herkent de potentie.
Sinds 2021 werken ze op het domein (gecertificeerd) biologisch en behoren ze tot de absolute elite van de regio De Martinborough Pencarrow is niet de typische Sauvignon Blanc die je verwacht uit Nieuw-Zeeland. De eigen stijl, veel ronder en rijper, is misschien wel aangenamer dan die van de zuiderburen.
Bij binnenkomst in de wijnkelder wordt de wijn vergist op een manier die optimale fruitexpressie garandeert. De drie maanden rijping is vervolgens inclusief regelmatige bâttonage. Dat wil zeggen dat de dode vergistingscellen (lie) worden rond geroerd door de wijn. Deze techniek geeft extra mondvulling, rondeur en textuur. Het beste van twee werelden wat ons betreft!
Inhoud: