Het beroemde Clos du Caillou wordt gerund door eigenaar Sylvie Vacheron en wijnmaker Bruno Gaspard. Sylvie haar vader startte het domein in 1956 door een voormalig jachtterrein te ontbossen en wijngaarden aan te planten. Ondanks de tegenstrubbelingen van de lokale bevolking zag hij de potentie van het terroir. Voorheen werden de druiven verkocht aan een lokale coöperatief. Sylvie bracht hier verandering in en startte met het producerenen bottelen van haar eigen wijnen.
Le Caillou Rouge wordt gemaakt van druiven die eigenlijk Châteauneuf-du-Pape geclassificeerd hadden kunnen zijn. De allereerste eigenaar van het domein was een koppige man die hardnekkig de AOC-landmeters van zijn terrein afhield. Een keuze die tot op de dag van vandaag zijn consequenties heeft. De druiven voor deze cuvée komen van zestig jaar oude wijngaarden uit de gemeente Courthezon, wat grenst aan Châteauneuf-du-Pape. Het sap wordt vergist in stalen tanks en betonnen kuipen. Het doel is om de wijn zo verfijnd mogelijk te maken en het fruitige en kruidige karakter te behouden.
Inhoud: