Suikersla kom je ook tegen onder de naam 'little gem' of 'pan sucre', maar zo zoet is hij niet; eigenlijk geeft de 'gewone' botersla een zoetere indruk. De suikersla is vooral stevig en knapperig. De feta geeft een lekkere, uitgesproken en fris-hartige smaak aan de salade. Voor de combinatie met de wijn is de dressing waarschijnlijk de belangrijkste smaakmaker. Door de honing en het limoensap is de dressing zowel zoet als zuur, en kappertjes en mosterd zorgen voor extra pit. Een hartige tegenhanger van de milde avocado en garnaal. Kortom, een mooie salade. Nu de wijn nog.
De Di Lenardo TOH! Friulano uit Friuli past er uitstekend bij. De wijn heeft een volle, rijpe smaak, met peer, exotisch fruit, vanille, boter en een likje honing. Een milde afdronk met frisse citrus. Bij het voorproeven komt hij zwoel, vol en rijp over, bij het gerecht wordt de wijn lichter en frisser. Hij sluit mooi aan bij de garnalen en de avocado en is voldoende fris om het spannend te houden. Een win-winsituatie voor wijn en gerecht.
Ingrediënten
voor de dressing:
Voor de salade:
Bereiding
Open, zacht, bloemen, kweepeer, honing, eetlustopwekkende zuren. Smakelijke partner voor gevogelte als kip, kalkoen of parelhoen.